BOOTCAMP / BUITENTRAINING

De bootcamp stamt uit het Amerikaanse leger, met een coach die geen tegenspraak duldt en op militaristische wijze de deelnemers traint. Het imago van een drill-sergeant past niet bij mij als coach. Vandaar dat ik mijn trainingen “buitentraining of outdoor-workout”noem.

Regelmatig wordt me gevraagd wat voor lessen ik geef. Als ik dan zeg “Een full body workout in de buitenlucht, waarbij je zowel aan je conditie als je spierkracht werkt”, kijken ze me soms nog vragend aan. Maar als ik het woord “Bootcamp” laat vallen is het direct duidelijk. Vandaar dat ik de term toch maar vermeld.

Smooth in Fit and Smooth staat voor mijn benadering. Met zachte dwang en respect voor je mogelijkheden, zal ik je stimuleren je grenzen op te zoeken en boven jezelf uit te stijgen.En Smooth staat ook voor de heerlijke (groene) smoothie die iedereen na afloop krijgt.

De buitentraining leent zich uitermate goed om calorieën te verbranden en tegelijkertijd spiermassa op te bouwen, is erg veelzijdig en veel toegankelijker dan gedacht.
Een buitentraining is vooral leuk, omdat het trainen in groepsverband motiveert om regelmatig mee te doen en het langer vol te houden. Daarnaast is sporten in de buitenlucht erg gezond vanwege de frisse lucht en vitamine D, maar ook psychologisch stimuleert buitensporten om je grenzen op te zoeken en er steeds een beetje verder overheen te gaan.
Tijdens de training werk je aan je uithoudingsvermogen, spierkracht, coördinatie en lenigheid.
Ook worden oefeningen bedacht die je samen moet uitvoeren. Zo is de training ook nog eens erg gezellig.

Mon, 15 August