Wil je ook starten met een gezondere leefstijl? Ga dan mee wandelen onder begeleiding van een deskundige sportcoach.

Wed, 07 December

Zeeland, here I come!!

Fri, 29 October

In mijn rooftopstudio vind je geen apparaten, maar train je met losse gewichten. Dit heeft een reden; de basis voor een lichaam dat goed in balans is wordt gevormd door het maken van vrije bewegingen met losse gewichten.

Fri, 19 October

Vaak stoppen vrouwen met sporten tijdens de zwangerschap omdat zij bang zijn dat de inspanning te zwaar is of dat ze hun lichaam verkeerd belasten. Ze zijn eerder bezig met (denkbeeldige) negatieve gevolgen, dan dat ze op de hoogte zijn van de positieve effecten voor zowel moeder als baby. Wil je fysiek en mentaal sterk je zwangerschap door? Lees hier hoe.

Mon, 09 April

Voor vaders en moeders, heerlijk samen met je kindje van de buitenlucht genieten terwijl je aan je conditie en spieropbouw werkt.

Wed, 07 February

Uitdagende bootcamp met kinderen.

Fri, 09 June


Recentelijk ben ik een overeenkomst van opdracht aangegaan met 2Samen, voor het verzorgen van yoga-style lessen aan kinderen in de buitenschoolse opvang.

Thu, 06 April

Trots ben ik op mijn nieuwe auto! Alles trainingsattributen passen erin voor een heerlijke (groeps)workout in de buitenlucht of een personal trainingsessie op locatie.

Thu, 06 April

Op 24 december had ik mijn klanten uitgenodigd voor een kopje koffie met wat lekkers, zodat ik ze een kleine attentie als blijk van waardering kon geven. Naast een cadeaubon (om zelf te besteden óf door te geven :-)), kregen ze een potje heerlijke zelfgemaakte granola. Het viel goed in de smaak, daarom wil ik dit recept graag met jullie delen. Er staan veel recepten op internet, dus je kunt eindeloos variëren. Hierbij mijn keuze:

HOME MADE GRANOLA

Bereidingstijd 10 min.
Kooktijd 40 min.

Benodigdheden

Oven
Grote en een kleine kom
Grote pot

Ingrediënten

250 g havervlokken of speltvlokken
50 g walnoten
50 g hazelnoten
50 g amandelen
50 g zonnebloempitten
50 g sesamzaad
50 g pompoenpitten
1 tl vanillepoeder, ongezoet
200 g honing
1 tl zeezout
120 g gesmolten kokosolie

Je kunt er daarna van alles aan toevoegen zoals rozijnen, cranberries, kokosvlokken, gedroogde banaan en/of abrikozen!

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160° C. Meng in een grote kom de havervlokken, noten, pitten, zaden en vanillepoeder. Los in een klein kommetje het zout op in 1 eetlepel heet water. Klop de honing en kokosolie erdoor. Voeg het mengsel toe aan de droge ingrediënten, meng zorgvuldig en spreid alles uit over een grote bakplaat. Zet de bakplaat 40 min. in het midden van de oven. Roer het mengsel elke 10 min. om. Zet de oven uit, ze de ovendeur half open en laat de granola in de oven helemaal afkoelen. Meng er dan eventueel het gedroogde fruit door. Bewaar het in een mooie glazen afgesloten pot. Heerlijk!

Fri, 06 January

HAPPY NEW YEAR / Deel 2- goede voornemens, hoe kun je ze laten slagen

Recentelijk las ik dit artikel in de Volkskrant. Mooi beschreven hoe je je bewust van alles kunt voornemen, maar dat je gesaboteerd wordt door je onderbewustzijn. Ik zou zeggen...even lezen :-)

http://www.volkskrant.nl/opinie/goede-voornemens-hoe-kun-je-ze-laten-slagen~a4216951/


Thu, 05 January

Lees meer

Het nieuwe jaar is weer begonnen. De sportscholen lopen vol met nieuwe aanmeldingen, de pakjes nicotinepleisters en –kauwgum zijn niet aan te slepen. Massaal hebben we het goede voornemen om meer te gaan bewegen, af te vallen, te stoppen met roken, minder stress/meer rust te creëren. Maar onderzoek wijst uit dat de meeste goede voornemens eind januari al gesneuveld zijn.

Hoe kan het toch dat we met z'n allen zo slecht zijn in het vasthouden aan onze plannen? Dat komt omdat je vaak niet goed weet wat er moet gebeuren om je goede voornemen te halen.

Goede voornemens houden alleen stand met een flinke dosis realisme en zelfreflectie.

Vaak zie je in gedachte al een fitte versie van jezelf en ga je positief denken en denkt dat het daardoor goed komt. Maar dat is niet zo, natuurlijk is positief denken wel goed, maar je moet een concreet plan maken. Niet “ik wil meer sporten”, maar bijvoorbeeld “ik ga iedere maandag- en woensdagvond hardlopen”. Noteer het in je agenda! Zorg ook dat je een als-dan-plan hebt. Regent het op de dag dat je wilt hardlopen, zorg dan dat je binnen kunt trainen. Heb je een uitje op je sportavond, plan dan dat je de volgende dag gaat sporten.

Belangrijk is dat je een realistisch doel stelt (veel vrouwen dromen van een maatje 36). Wat is er nodig om de kloof van fantasie naar realiteit te overbruggen? Doordat je nadenkt over de obstakels komt de haalbaarheid van het doel beter in beeld. Soms kom je er dan achter dat je een onhaalbaar doel hebt gesteld. Dat is helemaal niet erg. Stel het bij en blijf denken aan je doel en waarom je het wilt, dat geeft direct een “goed bezig” gevoel: je voelt je goed omdat je geen kroket eet of omdat je in je sportkleding loopt te puffen. Iedere overwinning maakt dat je de regie in handen krijgt en meer leeft in overeenstemming met je eigen overtuigingen.

Zo maken goede voornemens een kans:

1. Schrijf je goede voornemen of doel op.

2. Doel: schrijf positieve uitkomsten, ervaringen of gevoelens op die gerelateerd zijn zijn aan dit doel. Wat is het meest positieve aan hetbereiken van je ideeaal of wens? Stel je een moment in de toekomst voor waarop je doel is bereikt. Haal je beelden, gedachten en gevoelens voor de geest.Geef je fabtasie alle ruimte.

3. Obstakels: schtijf obstakels op die het bereiken van je doel kunnen verhinderen. Dat kunnen belemmeringen in je omgeving zijn, maar den kook aan eigenschappen en gewoonten van jezelf. Wat staat er in de weg? Welke dingen zorgen ervoor dat je je doel niet bereikt. Haal je situaties voor de geest waarin de obstakels een rol kunnen spleen. Stel het je zo levendig mogelijk voor, denk aan de gevoelens die je dan hebt.

4. Plan: maak een implementatieplan. Wat ga je precies doen, wanneer, waar, hoe en met wie. En heel belangrijk, maal een als-dan-plan voor wat je gaat doen als ere en obstakel op je pad komt. Zijn er meerdere obstakels, maak dan voor elk obstakel een als-dan-plan. Bedenk dat de dan-component soms kan bestaan uit: jezelf eraan herinneren aan waarom je het wilt, dus aan wat je bij positieve uitkomsten hebt opgeschreven.

En als je denkt dat je de motivatie niet alleen kunt opbrengen, probeer dan te gaan sporten in een groepje. Dat groepsgevoel maakt het ook makkelijker om het vol te houden. Je hebt als het ware een "afspraak" met je groepsgenoten. En je kunt natuurlijk ook kiezen voor een Personal Trainer, vaste afspraken die je met haar/hem in je agenda zet, zeg je niet zo makkelijk af :-).

Ik hoop dat deze tips nuttig voor je waren.

Ik wens je een mooi, gezond, sportief en gelukkig 2017!!


  • (bronnen: Roos Vonk 'Je bent wat je doet' en Gabrielle Oettingen)

Tue, 03 January

Waarom wordt de ene mens regelmatig geveld door een verkoudheid of griep, terwijl de andere er nooit last van lijkt te hebben? Waarom zijn bepaalde mensen vatbaarder voor allergieën?

Het antwoord ligt bij ons immuunsysteem.

Wed, 23 November

 “Ik heb cellulitis, ben een paar kilo te zwaar, maar ik houd van mijn lichaam! Kun je je dat voorstellen?” vraagt een van mijn klanten. Zeker kan ik me dat voorstellen. Van je lichaam houden ondanks je imperfecties. Jezelf waardevol vinden in plaats van waardeloos. Over jezelf praten met zachtheid en compassie in plaats van afkeer en teleurstelling.

Fri, 14 October

Gisteravond heb ik met de Fit and Smooth leden heerlijk het einde van de zomer gevierd op mijn dakterras.
Wat hebben we een prachtige nazomer gehad! Met extreem hoge temperaturen voor de tijd van het jaar. De trainingen gingen gewoon door uiteraard.

De buitentrainingen in de avond lekker in de schaduw onder de bomen, de StretchBreatheRelax (SBR) lessen ’s morgens vroeg op het strand.

Fri, 16 September

BOOTCAMP / BUITENTRAINING

De bootcamp stamt uit het Amerikaanse leger, met een coach die geen tegenspraak duldt en op militaristische wijze de deelnemers traint. Het imago van een drill-sergeant past niet bij mij als coach. Vandaar dat ik mijn trainingen “buitentraining of outdoor-workout”noem.

Regelmatig wordt me gevraagd wat voor lessen ik geef. Als ik dan zeg “Een full body workout in de buitenlucht, waarbij je zowel aan je conditie als je spierkracht werkt”, kijken ze me soms nog vragend aan. Maar als ik het woord “Bootcamp” laat vallen is het direct duidelijk. Vandaar dat ik de term toch maar vermeld.

Smooth in Fit and Smooth staat voor mijn benadering. Met zachte dwang en respect voor je mogelijkheden, zal ik je stimuleren je grenzen op te zoeken en boven jezelf uit te stijgen.En Smooth staat ook voor de heerlijke (groene) smoothie die iedereen na afloop krijgt.

De buitentraining leent zich uitermate goed om calorieën te verbranden en tegelijkertijd spiermassa op te bouwen, is erg veelzijdig en veel toegankelijker dan gedacht.
Een buitentraining is vooral leuk, omdat het trainen in groepsverband motiveert om regelmatig mee te doen en het langer vol te houden. Daarnaast is sporten in de buitenlucht erg gezond vanwege de frisse lucht en vitamine D, maar ook psychologisch stimuleert buitensporten om je grenzen op te zoeken en er steeds een beetje verder overheen te gaan.
Tijdens de training werk je aan je uithoudingsvermogen, spierkracht, coördinatie en lenigheid.
Ook worden oefeningen bedacht die je samen moet uitvoeren. Zo is de training ook nog eens erg gezellig.

Mon, 15 August

Lees meer

WEBSITE ONLINE!!

Het valt niet mee om dat wat je graag DOET als tekst neer te zetten. Maar regelmatig is mij om mijn website gevraagd. Dus sinds gisteren is het dan zover! Ik ga deze ruimte ook benutten om informatie omtrent bewegen/voeding en recepten met jullie te delen. 

Fri, 05 August

Lees meer