END OF SUMMER CHECKLIST – bereid je voor op nieuw seizoen

Geniet van de herfst

Nu de zomer langzaam overgaat in de herfst is het tijd om je voor te bereiden op een nieuw seizoen. Wees positief, treur niet over het einde van de zomer, maar geniet van de mooie herfstkleuren en –geuren. Maak een wandeling (bij voorkeur in de ochtend) door bos of duin en snuif het nieuwe seizoen op.

Body check

Maak een afspraak voor een meet- en weegsessie. Wat heeft de zomer met je lijf gedaan? Ben je van BBQ naar borrel gelopen? Smaakten de koele witte wijntjes of biertjes erg goed? Hopelijk heb je er zonder schuldgevoel van genoten.

Gebruik de komende periode wel weer de balans te vinden in je voeding. De meet- en weegsessie helpt daarbij om een nieuw doel te stellen en je focus te houden.

Nieuwe doelen

Op zwoele zomeravonden lijken verkoudheid, griep, ijzige wegen en andere winterse ongemakken heel ver weg te zijn. Maar de komende seizoenen liggen ze weer op de loer.

Gebruik de koelte die intreedt om de intensiteit van je workout te verhogen. Word sterker door het aantal herhalingen, gewicht of de frequentie van je training te verhogen. Laat je uitdagen door mij of beter, daag jezelf uit! In februari ben je jezelf dankbaar voor de boost die je je gezondheid en je immuunsysteem hebt gegeven.

Diepe ademhaling

Na de vakantieperiode zijn we snel geneigd weer flink op het gaspedaal van het leven te trappen. Ongeacht hoe druk je bent, ademhalen moet je altijd .
Probeer zo af en toe eens een paar diepe, aandachtvolle (mindful) ademhalingen te doen. Kijk naar de wereld om je heen, constant in beweging. Hoewel uniek, zijn we allemaal verenigd. Ieder loopt zijn eigen pad, maar uiteindelijk zijn we allemaal bezig met werk, huishouden, rekeningen betalen, deadlines halen, etc. Realiseer je dat je niet alleen bent in je zoektocht naar een bevredigend leven. Wees dankbaar voor het leven en geniet ervan.

Fri, 16 September