Op 24 december had ik mijn klanten uitgenodigd voor een kopje koffie met wat lekkers, zodat ik ze een kleine attentie als blijk van waardering kon geven. Naast een cadeaubon (om zelf te besteden óf door te geven :-)), kregen ze een potje heerlijke zelfgemaakte granola. Het viel goed in de smaak, daarom wil ik dit recept graag met jullie delen. Er staan veel recepten op internet, dus je kunt eindeloos variëren. Hierbij mijn keuze:
HOME MADE GRANOLA
Bereidingstijd 10 min.
Kooktijd 40 min.
Benodigdheden
Oven
Grote en een kleine kom
Grote pot
Ingrediënten
250 g havervlokken of speltvlokken
50 g walnoten
50 g hazelnoten
50 g amandelen
50 g zonnebloempitten
50 g sesamzaad
50 g pompoenpitten
1 tl vanillepoeder, ongezoet
200 g honing
1 tl zeezout
120 g gesmolten kokosolie
Je kunt er daarna van alles aan toevoegen zoals rozijnen, cranberries, kokosvlokken, gedroogde banaan en/of abrikozen!
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160° C. Meng in een grote kom de havervlokken, noten, pitten, zaden en vanillepoeder. Los in een klein kommetje het zout op in 1 eetlepel heet water. Klop de honing en kokosolie erdoor. Voeg het mengsel toe aan de droge ingrediënten, meng zorgvuldig en spreid alles uit over een grote bakplaat. Zet de bakplaat 40 min. in het midden van de oven. Roer het mengsel elke 10 min. om. Zet de oven uit, ze de ovendeur half open en laat de granola in de oven helemaal afkoelen. Meng er dan eventueel het gedroogde fruit door. Bewaar het in een mooie glazen afgesloten pot. Heerlijk!
Fri, 06 January