" HÉ, JE LAAT JE TOCH NIET INHALEN DOOR EEN OUDE VROUW?!"

Sinds een paar maanden ga ik met een aantal kinderen (1 op 1) die wonen in het Dushi huis Den Haag lekker buiten sporten. Het vraagt om een wat speelsere aanpak dan met volwassenen om ze uit te dagen. Maar wat altijd nog het beste werkt is: "Hé, je laat je toch niet inhalen door een oude vrouw?". Nou, dan zetten ze wel een tandje bij hoor :-).

Het zijn kinderen/jongeren die niet meer bij hun ouders kunnen wonen en bij wie sprake is van een (ernstige) ontwikkelingsstoornis en/of gedragsproblematiek. Vaak hebben zij traumatische gebeurtenissen meegemaakt en is er sprake van een fors hechtingsprobleem. Deze kinderen kunnen ook een verstandelijke beperking hebben of kampen met andere problemen waarvoor een diagnose gesteld is. De meeste kinderen hebben, voordat ze in het Dushihuis komen wonen, al diverse plaatsingen in pleeggezinnen achter de rug.

Stichting Kind aan huis / Dushi huis kan extra's aan de kinderen aanbieden door donaties van bedrijven en particulieren. Wil je ook bijdragen? Klik dan hier.